واتساپ

روغن کرچک

Castor Oil

  • برند:
  • -
  • کد محصول: 42875736
  • گرید: صنعتی
  • تولید کننده: کیسان هند
  • تامین کننده: Oshim
  • بسته بندی محصول: 225 کیلوگرمی,
  • انباردر انبار اوشیم موجود است

با توجه به نوسانات بازار، لطفا جهت خرید محصول موردنظر استعلام قیمت بگیرید.

- +
Cas Number:

8001-79-4

حالت فیزیکی:

مایع شفاف ویسکوز به رنگ زرد ملایم 

دانسیته:

0.961 g/cm3- 0.959 

نقطه جوش:

313 °C

حلالیت:

در آب حل نشدنی است

کاربردها:

صنعت کشاورزی، صنعت نساجی، صنایع پلی یورتانی، محصولات آرایشی و بهداشتی، صنعت کاغذ و جوهر، لوازم الکترونیک و ارتباطات، داروسازی، صنعت چسب سازی

روغن کرچک


    1-مقدمه


        روغن کرچک یک روغن گیاهی است که از دانه های گیاه کرچک از طریق فشرده سازی گرفته می شود. این مایع بی رنگ که کمی به زرد کم رنگ می زند دارای طعم و بوی مشخص است. این روغن شامل ترکیبی از تری گلیسیرید است که حدود 90 درصد اسیدهای چرب آن ریسینولئات است. اولئات و لینولئات ها از دیگر اجزای مهم آن به شمار می روند.

خرید روغن کرچک

دانه کرچک

فروش عمده روغن کرچک

روغن کرچک

خرید خرده روغن کرچک

    فرم مولکولی جز اصلی روغن کرچک تری استر گلیسرول ریسینولئیک اسید


روغن کرچک و مشتقات به دست آمده از آن در تولید صابون ها ، روان کننده ها ، مایعات هیدرولیک و ترمز ، رنگ ها ، روکش ها ، جوهرها ، پلاستیک های مقاوم در برابر سرما ، موم ها و جلا دهنده ها ، نایلون ، داروها و عطرها استفاده می شود. 
از دید لغت شناسی این نام احتمالاً از ترکیب نام گیاه Ricinus که از آن تولید می شود و گیاه دیگر ، Vitex agnus-castus ناشی شده است. با این حال ، یک ریشه شناسی نشان می دهد که از این نام به عنوان جایگزینی برای  نوعی قارچ به نام castoreum استفاده می شده است. جالب است بدانید که شرکت روان کننده Castrol نام خود را از روغن کرچک گرفته است.
روغن کرچک به عنوان منبعی از اسید ریسینولئیک (که یک اسید چرب اشباع نشده ی 18 کربنی است) شناخته شده است. در میان اسیدهای چرب ، اسید ریسینولئیک خیلی شایع نیست زیرا دارای گروه عاملی هیدروکسیل در کربن دوازدهم است. این گروه عاملی  باعث می شود که اسید ریسینولئیک (و روغن کرچک) از بیشتر چربی ها قطبی تر باشد. واکنش شیمیایی گروه الکل همچنین باعث ایجاد مشتقات شیمیایی می شود که در اکثر روغن های گیاهی دیگر امکان پذیر نیست. روغن کرچک به دلیل آنکه حاوی اسید ریسینولئیک می باشد ، ماده شیمیایی با ارزشی در موارد مورد استفاده در صنعت است که ارزش بیشتری نسبت به سایر روغن های دانه گیاهی دارد. به عنوان مثال ، در جولای 2007 ، روغن کرچک هندی به قیمت 0.90 دلار آمریکا در کیلوگرم (0.41 دلار در پوند) به فروش می رسید ، در حالی که روغن سویا ، آفتابگردان و کانولا در ایالات متحده به قیمت 0.30 دلار در کیلوگرم (0.14 پوند / دلار) به فروش می رسیده است. امروزه در سال حدود 270،000-360،000 تن (600-800 میلیون پوند) روغن کرچک برای مصارف متنوع تولید می شود. نکته ی دیگری که قابل توجه سات آن است که روغن کرچک یک روغن خشک کننده نیست ، به این معنی که در مقایسه با روغنی مانند روغن کتان واکنش پذیری کمی با هوا دارد. کم آبی روغن کرچک باعث تولید اسیدهای لینولئیک می شود که دارای ویژگی های خشک شدن هستند. در این فرایند ، گروه OH بر روی اسید ریسینولئیک به همراه هیدروژن از اتم کربن بعدی حذف می شوند و پیوند دوگانه ایجاد می شود که این اتفاق باعث می شود این ماده واکنش پذیر تر شود.

میانگین ترکیب روغن کرچک / اسیدهای چرب به شرح زیر می باشد:
اسید ریسینولئیک    85-95
اسید اولئیک         2-6
اسید لینولئیک         1-5
آلفا لینولئیک اسید     0.5-1    
اسید استئاریک        0.5-1
اسید پالامیتیک        0.5-1
اسید دی هیدروکسی استئاریک 0.3-0.5
دیگر اجزا         0.2-0.5

 

2- تاریخچه


    استفاده از روغن کرچک به عنوان دارو در حدود سال های 1550 پیش از میلاد در نوشته های بر روی پاپیروس اثبات شده است و چندین قرن قبل از آن نیز احتمالا استفاده می شده است.  

  
3-کاربردها


    1-3- مواد غذایی و نگهدارنده


در صنایع غذایی ، روغن کرچک (با خلوص غذایی) در افزودنی های غذایی ، طعم دهنده ها ، آب نبات (به عنوان مثال ، پلی گلیسرول پلی سینولئات در شکلات) و به عنوان مهار کننده قالب و در بسته بندی استفاده می شود. روغن کرچک پلی اکسی اتیل شده نیز در این صنعت کاربرد دارد. در کشورهایی مانند هند ، پاکستان و نپال ، دانه های غذایی با استفاده از روغن کرچک حفظ می شوند. زیرا این روغن سبب جلوگیری از پوسیدگی برنج ، گندم و حبوبات می شود. 


    2-3- طب سنتی


    استفاده از روغن کرچک به عنوان مسهل و القای زایمان برای زنان استفاده می شده است که شواهد امروزی موثر بودن آن جهت القای زایمان را موثر نمی دانند.


    3-3- مراقبت از پوست و مو


روغن کرچک در محصولات آرایشی بهداشتی مانند کرم ها و به عنوان مرطوب کننده استفاده می شود. مقادیر کمی روغن کرچک غالباً در صابون ها برای افزایش کف استفاده می شود. همچنین از آن برای تقویت حالت دهنده مو و برای خواص ضد شوره سر استفاده می شود.


    4-3- روکش ها


روغن کرچک به عنوان یک پلی ال زیست پایه در صنعت پلی اورتان استفاده می شود، بنابراین به طور گسترده ای به عنوان پلی ال سفت در پوشش ها مورد استفاده قرار می گیرد. یک کاربرد خاص این ماده در  پلی اورتان  آن است که امولسیون روغن کرچک با ایزوسیانات (معمولاً متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات پلیمری) و سیمان و سنگدانه ساختمانی واکنش داده می شود. این ترکیب نسبتاً غلیظ به عنوان دوغاب استفاده می شود ، که سطح زیر خود را تراز می کند. این پایه معمولاً با سیستم های دیگر در ساختمان ها برای ایجاد یک طبقه مقاوم پوشش داده می شود.


5-3- پیش ماده شیمیایی صنعتی


روغن کرچک را می توان با سایر ترکیبات شیمیایی که کاربردهای متعددی دارند ترکیب نمود و کاربردهای جدیدی به دست آورد و یا کاربرد قبلی را بهبود بخشید. تجزیه روغن کرچک در باز قوی و بدست آمدن 2- اکتانول که هم ترکیبی معطر و هم حلالی تخصصی است ، همچنین دی کربوکسیلیک اسید سباسیک اسید نیز از تجزیه ی آن تولید خواهد شد. هیدروژناسیون روغن کرچک آلکن های موجود را اشباع کرده و روان کننده مومی ایجاد می کند. روغن کرچک ممکن است از طریق واکنش گروه های OH با اپی کلرو هیدرین، اپوکسیده شود و تری گلیسیدیل اتر روغن کرچک ساخته شود که در فناوری اپوکسی مفید است. که این ماده این به صورت تجاری و با نام Heloxy در بازار موجود می باشد.


6-3-گریس 


در تولید گریس لیتیوم مقدار قابل توجهی روغن کرچک مصرف می شود. هیدروژناسیون و صابونی کردن روغن کرچک سبب تولید 12-هیدروکسی استئاریک اسید می شود ، که سپس با لیتیم هیدروکسید یا کربنات لیتیوم واکنش داده و گریس روان کننده با راندمان بالا را ایجاد می کند. 


7-3-دی الکتریک خازن ها


از آنجا که این روغن دارای ثابت دی الکتریک نسبتاً بالایی است (4.7) ، روغن کرچک با خلوص بالا و خشک شده به عنوان سیال دی الکتریک در خازن های با ولتاژ بالا و با کارایی بالا مورد استفاده قرار می گیرد.


8-3- روان کننده


روغن های گیاهی مانند روغن کرچک به دلیل پایداری اکسیداتیو ضعیفی که دارند معمولاً جایگزین های جذابی برای روان کننده های نفتی نیستند. روغن کرچک نسبت به اکثر روغن های گیاهی خاصیت ویسکوزیته در دمای پایین و روغن کاری در دمای بالای بهتری را دارا است و به عنوان روان کننده در موتورهای جت ، دیزل و مسابقه می تواند مفید است. ویسکوزیته روغن کرچک در دمای 10 درجه سانتی گراد 2،420 است ، اما در مدت کوتاهی تمایل به چسبناک شدن پیدا می کند ، بنابراین مفید بودن آن محدود به موتورهایی است که به طور منظم بررسی می شوند. روغن کرچک به عنوان روان کننده پمپ های دوچرخه پیشنهاد شده است زیرا مهر و موم لاستیکی طبیعی را خراب نمی کند.

4- واکنش ها


    از مهمترین واکنش های روغن کرچک, هیدروژناسیون آن می باشد که به روش زیر صورت می گیرد.

روغن کرچک

همچنین به همین شکل می توان از روغن کرچک به اسید های مختلف مااند ریسینئولیک اسید و سباسیک اسید دست پیدا نمود.

خرید روغن کرچک


5- روش تولید


     دانه کرچک دارای حدود ۳۰٪ -۵۰٪ روغن می باشد. روغن کرچک با فشار مکانیکی ، استخراج حلال یا ترکیبی از پرس و استخراج حلال از دانه کرچک استخراج می شود. پس از خشک شدن دانه ها و باز شدن پوسته دانه فرایند آغاز می شود. پس از جدا شدن پوسته از دانه، دانه ها تمیز می شوند تا مواد خارجی مانند چوب ، ساقه ، برگ ، شن و ماسه یا خاک را از جدا کنند. سپس دانه ها گرم شده و سفت شدن داخل دانه ها صورت گیرد. در این فرآیند ، دانه ها در یک پرس با بخار گرم می شوند تا رطوبت آن از بین بروند. دانه های پخته شده قبل از آغاز مرحله استخراج خشک می شوند. یک پرس برای خرد کردن دانه های روغن کرچک برای تسهیل حذف روغن استفاده می شود . مرحله اول این مرحله استخراج با عنوان prepressing خوانده می شود. prepressing معمولاً شامل استفاده از دستگاه پرس است که درواقع یک پرس مداوم با فشار بالاست که سبب استخراج روغن می شود. اگرچه این فرایند می تواند در دماهای پایین نیز صورت گیرد ، اما پرس مکانیکی باعث می شود تا نزدیک به ۴۵٪ روغن از دانه های کرچک استخراج شود. در دمای بالاتر می تواند بازده استخراج این واکنش افزایش یابد. پس از استخراج ، روغن جمع آوری و فیلتر می شود.


6- تحقیقات جدید


    همانطور که گفته شد, این روغن دارای خواص درمانی است. یکی از تحقیقات جدید با عنوان "بررسی اثر روغن کرچک بر القای دردهای زایمانی" در نشریه ی فیض به چاپ رسیده است. همچنین تحقیقات دیگری در زمینه ی افزایش راندمان روغن گیری از دانه انجام شده است که تحت عنوان " اثر شرایط محیطی روی مقدار روغن، ویژگی های فیزیکی شیمیایی و اسید چرب روغن کرچک" در نشریه ی پژوهش های صنایع غذایی (دانش کشاورزی) به چاپ رسیده است.


7-شرایط نگهداری


     روغن کرچک را نیز بایستی مانند تمامی روغن ها از هوا(اکسیژن), رطوبت و گرما دور نگه داشت تا از فساد روغن که همان اکسید شدن آن است جلویگری شود. این کار با نگهداری این روغن در ظروف در بسته تا حدی قابل اجرا است. افزایش تهویه محیط و استفاده از رطوبت گیر ها این امر را بهتر انجام می دهد.

 

8-ایمنی


دانه کرچک حاوی رسین می باشد که یک لکتین سمی است. حرارت دادن طی فرآیند استخراج روغن ، لکتین را خنثی و غیرفعال می کند. با این حال ، برداشت این دانه بدون خطر نمی باشد. د دانه های کرچک حاوی یک ترکیب حساسیت زا به نام CB1A هستند. این ماده شیمیایی تقریباً غیر سمی توصیف شده است ، اما می تواند بر افراد دارای حساسیت بیش از حد تأثیر بگذارد. این آلرژن در خود روغن کرچک وجود ندارد. 
مانند اکثر روغن این روغن نیز تا حد کمی می تواند آتش گیر باشد.

خرید و فروش روغن کرچک

ارسال نظر

نظرات-محصول
محصولات مرتبط مشاهده تمام محصولات arrow-left

گلیسیرین

مشاهده محصول

روغن سیلیکون

مشاهده محصول

پارافین

مشاهده محصول
left-arrow
right-arrow